Omtale; Ayla the Fox - Reven som sjarmerte en hel verden av Leiv Magnus Grøtte og Silje Elin Matnisdal

Siden jeg har en forkjærlighet for dyr, endte jeg opp med å lese boka Ayla the Fox - Reven som sjarmerte en hel verden av Leiv Magnus Grøtte og Silje Elin Matnisdal og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Dette er historien om verdens mest populære rev. Ayla the Fox fikk stjernestatus verden over og har hundre tusen følgere på nett. Filmsnuttene om henne har blitt vist over 100 millioner ganger og sammen med matmor Silje Elin Matninsdal har hun vært i ulike medier over hele verden. Det er ikke bare den billedskjønne Ayla folk har festet seg ved. Det er hele den betagende historien om det tette båndet mellom en revevalp og hennes matmor. Dette er en historie som begynte så flott, men endte så tragisk.

Nå kommer boken.

Her følger vi Ayla gjennom hennes første og eneste leveår, fra hun blir hentet som valp på pelsdyrfarmen - til hun en dag ett år senere forsvinner. Hele verden fulgte med i den intense leteaksjonen som varte i flere uker, der Ayla til slutt blir funnet død. I boka kommer vi tett på Ayla og blir kjent med en egenrådig og leken personlighet med villstyrige instinkter som aldri kunne temmes. De mange underlige påfunnene hennes er kanskje et utslag av nettopp det. I boka kan du lese om det fantastisk flotte livet Ayla fikk leve sammen med matmor Silje. Alternativet i fangenskap på pelsdyr- farmen snakker vi ikke om.

Nå lever Ayla videre gjennom minner og fantastiske bilder. Her er den eventyrlige historien om Ayla the Fox.

Mine tanker om boka
Ayla the Fox er en nokså lettlest bok med mange fine fotografier, samt litt informasjon om rever generelt innimellom. Hvordan det er mulig at en IKKE blir sjarmert i senk av reven med alle påfunnene er noe uforståelig for min del (kanskje mest fordi jeg er en dyreelsker, selv om jeg vet at rever ideelt sett bør være i villmarken, men å ha rever som kjæledyr er flere hakk bedre enn at de ender opp som pelskrager).

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge