Omtale; Kvinnen som ble saget i to av Kari Slaatsveen

Sent i fjor fikk jeg tilsendt et leseeksemplar av novellesamlinga Kvinnen som ble saget i to av Kari Slaatsveen fra forlaget og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
En dag slo Otto Knagenhjelm hendene i bakebordet så melskyen sto! Og dro! Otto K er bare en av mange skikkelser vi møter i denne boka. De er alle midt i livet, et liv de prøver å finne seg til rette i, eller bryte opp fra. Her er det oppbrudd og opprørstrang, som utvalgte lesere nok kan kjenne seg igjen i på svært overraskende og tankevekkende måter - for i neste øyeblikk, eller på neste side, forstå at verden også henger sammen på et vis. Tekstene tar leseren med ut i skogen, inn i et kontorlandskap der en regnskapsfører drømmer seg bort i snirklete brosteinsgater i små italienske fjellandsbyer og et lite reisebyrå som har spesialisert seg på gruppereiser for enslige globetrottere, men også til Roar Smebyhaugens bryllup i den vesle kirka på Kapp, en tidlig junidag, der Totenlandet ligger nygrønt ned mot Mjøsa.

Mine tanker om boka
Det er en lettlest og fascinerende novellesamling som leker litt med grensene angående noveller, dikt og kortprosa. Det var noen tekster jeg likte bedre enn andre, men jevnt over er det en veldig bra novellesamling.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2021 Diversity Reading Challenge

Omtale; Djeveldansen av Tore Aurstad og Carina Westberg

Review; A Christmas Carol by Philip Gooden and Charles Dickens