Omtale; The Praying Nun - A Slave Shipwreck Saga av Michael Smorenburg

Mystery Thriller Week begynner i dag, og med det, kommer nå en omtale av The Praying Nun - A Slave Shipwreck Saga av Michael Smorenburg, som jeg fikk tilsendt som leseeksemplar fra forfatteren.

The Praying Nun er to-delt; den første delen er mer non-fiction og forteller om Michael og en av vennene hans som først oppdaget det forliste slaveskipet São José—Paquete de Africa utenfor Cape Town, mens den andre delen er en fiktiv fortelling som forteller om deler av mannskapet og et par slaver før, under og etter skipet sank.

Det eneste negative for min del med The Praying Nun var at jeg følte den var for kort. Heldigvis finnes det positive ting med boka, blant annet det at det gir innblikk i historiske elementer som ofte blir lite dekket i vestlig-sentrisk historie (eller om ikke annet eurosentrisk historie); slavehandelen sett fra et afrikansk ståsted. Stort sett, i hvert fall i Norge, hører en for det meste om slavene ETTER de har kommet til Amerika.

For de som er interesserte i å lese mer om slaveskipet São José—Paquete de Africa, kan denne artikkelen fra Washington Post, samt denne websiden fra Iziko Museums of South Africa være av interesse.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge