Omtale; I dyrets buk - Beretningen om en amerikansk diplomatfamilie i Hitlers Berlin av Erik Larson

I forbindelse med at jeg vant en konkurranse på Facebook for noen måneder siden, var jeg såpass heldig at jeg vant boka I dyrets buk - Beretningen om en amerikansk diplomatfamilie i Hitlers Berlin av Erik Larson, og nå kommer omtalen.

Den beskjedne historieprofessoren William E. Dodd blir utnevnt til USA sin ambassadør i Tyskland i 1933. I begynnelsen er familien hans fascinert av Det tredje rikets pomp og prakt, samt dattera faller for den ene nazilederen etter den andre. Selv med sjarmoffensiv og selskapsliv, kan ikke grusomhetene bli skjult for alltid. Dodd formidler uroen til Washington, men blir stort sett ignorert fordi amerikanerne nekter å tro på ryktene.

Boka beskriver bra "skylappene" en del folk hadde når det gjaldt Hitler før andre verdenskrig brøt ut og at det på generelt basis ikke ble skjønt hva som var galt før det var for sent. Det er tydelig at forfatteren, Erik Larson, er historiker, med tanke på den temmelig lange litteraturlista, noe som gir boka en viss nøyaktighet.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge