Omtale; Down and Out in Kathmandu - Adventures in Backpacking av Jennifer S. Alderson

I forbindelse med Mystery Thriller Week, var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av Down and Out in Kathmandu - Adventures in Backpacking av Jennifer S. Alderson, fra forfatteren, og nå kommer omtalen av boka.

Zelda er overarbeidet og på randen av utbrenthet. Inspirert av noen venner som har backpacket jorden rundt, bestemmer hun seg for å jobbe som frivillig engelsklærer i Nepal. Hun kan ikke vente med å fordype seg i det nepalske livet, enten det er maten eller å bruke sari, men hun blir overveldet av "annerledesheten" i landet. Allikevel er hun fast bestemt på å bevise for familie og venner, og ikke minst seg selv, at hun kan klare seg. En av distraksjonene hennes er den australske Ian som hun møter på flyplassen. I tillegg får de etter hvert problemer med en internasjonal smugler-ring som tror paret har stjålet diamanter fra dem. Kan Zelda riste av dem smuglerne, samt få studentene hennes til å respektere henne før hun reiser fra Nepal?

Personlig likte jeg boka, kanskje litt fordi jeg har hatt lyst til å reise til utlandet for å jobbe, og litt fordi at enkelte, meg inkludert, kan kjenne seg igjen i Zelda med tanke på at hun er såpass møkka lei av det vanlige arbeidslivet som gjør at hun tar en sjanse og reiser til den andre siden av jorda for å gjøre noe helt annet. I tillegg får en et lite innblikk i nepalsk kultur og handlinga i boka er spennende.

Comments

  1. Thank you so much for reviewing my novel! I really enjoyed reading it and hope you get your chance to chuck it all and travel the world. Have a wonderful week! Jennifer S. Alderson

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge