Omtale; La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist

Etter å ha hatt La den rette komme inn av John Ajvide Lindqvist liggende i "skal leses"-haugen i mange år, endte jeg opp med å lese den tidligere i år og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
En bloddryppende spenningsroman fra Sverige om vampyrer og hevn. Om en ung gutts ensomhet. Om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i mennesket.

Året er 1981. Livet i Stockholm-forstaden Blackeberg er som vanlig. Folk lever sine hverdagsliv og driver med sitt.

Så rykkes tingene ut av sine vante baner.

En tenåringsgutt blir funnet drept. Halsen er skåret over, og liket er tømt for blod. Ryktene om et ritualmord sprer seg. Innbyggerne lammes av frykt, men 12 år gamle Oskar fascineres av det bestialske mordet. Uten å være klar over det blir han etter hvert dratt inn i mysteriets mørke sentrum.

La den rette komme inn er noe så sjelden som en realistisk spenningsroman om vampyrer og hevn. Og om en ung gutts ensomhet. Om det å bli oversett og forbigått, og om hvilke brutale krefter som bor i mennesket.

Mine tanker om boka
Takk og lov for vampyrbøker UTEN glitrende vampyrer. La den rette komme inn er en tidvis noe morbid vampyrroman, med passe mengde spenning og en mengde med velskrevne karakterer. Det er ikke alltid like lett å være Oskar, noe som gjorde at jeg heiet på ham underveis.

La den rette komme inn er ikke noen fluffy og koselig bok, men det er en bok som kan anbefales.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge