Omtale; Togdrømmer av Denis Johnson

(Inneholder affiliate linker)

I forbindelse med Literary Voyage Around the World Reading Challenge (USA), endte jeg opp med å lese Togdrømmer av Denis Johnson og i dag kommer omtalen av romanen.

Beskrivelse fra forlaget
Togdrømmer er en roman om Amerika, det episke, mytiske og store Amerika sett gjennom en vanlig manns tragiske og likevel ordinære liv og skjebne.

Robert Grainier jobber som skogs- og jernbanearbeider opp mot den Canadiske grensen på begynnelsen av 1900-tallet. Han skaffer land, får bygget seg en skogshytte, stifter familie, men brutalt skal alt bli revet bort fra ham. Resten av livet, som sammenfaller med moderniseringen av Amerika, skal han forsøke å fylle tomrommet etter de som forsvant.


Togdrømmer er en eksepsjonell vakker, rørende og innsiktsfull fortelling, skrevet av en av den amerikanske litteraturens største nålevende forfattere. Denne korte romanen handler om den amerikanske drømmen, om vitaliteten, kraften og naturskjønnheten. Og den handler om det amerikanske marerittet, som er prisen som ble betalt og fortsatt blir betalt for å leve i sivilisasjonen.


Togdrømmer spenner nesten over et hundreår, den begynner i nybyggernes Amerika og ender med Elvis Presleys USA. Ingen har fanget denne epoken litterært mer konsentrert og vakrere enn Denis Johnson.


Mine tanker om boka
Selv om boka er kort og relativt lettlest, var den nærmest et lite mesterverk nettopp på grunn av (den korte) lengden. Hvis en er på jakt etter bra skrevet litteratur som ikke er på 800 sider, kan denne definitivt anbefales.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2021 Diversity Reading Challenge

Omtale; Djeveldansen av Tore Aurstad og Carina Westberg

Review; A Christmas Carol by Philip Gooden and Charles Dickens