Omtale; Kjære verden - en syrisk jentes historie om krig og bønn for fred av Bana Alabed

(Inneholder affiliate linker)

I forbindelse med Platypire Diversity Challenge i tillegg til Literary Voyage Around the World Reading Challenge, endte jeg opp med å lese Kjære verden - en syrisk jentes historie om krig og bønn for fred av Bana Alabed som jeg fikk tilsendt som leseeksemplar fra forlaget. I dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
En uforglemmelig historie om en tapper liten jente som var fanget i en brutal borgerkrig og inspirerte verden med sitt enkle budskap om fred.

Under beleiringen av den krigsherjede byen Aleppo i 2016 ble syv år gamle Bana Alabed verdenskjent for sine desperate Twitter-meldinger med bønn om fred i Syria og slutt på all krig. Hennes hjerteskjærende meldinger bød på en usedvanlig innsikt i byens grusomme dagligliv, med flyangrep, sult og familiens mulige død. Bana har nå skrevet en gripende bok om en lykkelig barndom som tok slutt ved krigens utbrudd, og om fire år med bomber, ødeleggelse og frykt.

Kjære verden byr på et enestående intimt barneperspektiv på en av historiens største humanitære kriser. Historien hennes er en kraftfull påminnelse om menneskets utholdenhet og barnets grenseløse mot. Dette er en bok som vil prege alle som leser den.


Mine tanker om boka
"Kjære verden" er en hjerteskjærende bok som kan gjøre de fleste noe forbanna og matte på samme tid, men som allikevel bør leses. I tillegg viser boka at sosiale medier kan ha sine fordeler til tider, som det å kunne nå ut til mange.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge