Omtale; Poké! fargerik gatemat fra Hawaii av Oskar Sellin og Helle Øder Valebrokk

(Inneholder affiliate linker)

For et par måneder siden var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av kokeboka Poké! fargerik gatemat fra Hawaii av Oskar Sellin og Helle Øder Valebrokk, og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Poke, eller pokebowl, har tatt verden med storm. Det er lett å forstå hvorfor! Denne maten har alt: Den er sunn, enkel og rask å lage, den ser lekker og innbydende ut, og den smaker veldig godt. Poke består hovedsakelig av rå fisk, ris, nøtter og marinader, og kan utformes og varieres i det uendelige.

I denne boka har poke-kokk Oskar Sellin og matskribent og blogger Helle Øder Valebrokk dykket ned i historien rundt den hawaiiske retten og funnet fram til deilige varianter fra hele verden. Her får du oppskrifter inspirert av Hawaii, Asia, Stillehavet, California, Mexico og Skandinavia, og ikke minst forslag til hvordan du kan bytte ut fredagstacoen og lage et ordentlig sunt og digg poke-party. 

Med sine karakteristiske food trucks har Oskar Sellin gledet nordmenn med poke bowls siden sommeren 2016. Nå har han også startet sin egen poke-restaurant på Bislett i Oslo. Han har skrevet denne boka sammen med matskribent- og blogger Helle Øder Valebrokk.


Mine tanker om boka
Boka er lett oversiktlig, samt den forteller hva poké faktisk er og har forskjellige typer lister (deriblant sesongkalender for fisk. Selve oppskriftsdelen er oppdelt i seksjoner; Hawaii, asiatisk, California/Mexico, Stillehavet etc. Med det assorterte utvalget bør det være mulig for en del folk å finne noe de kan teste ut. I tillegg er det fargerike fotografier, som gjør det hele enda mer inspirerende.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge