Omtale; Livet i Catfish Alley av Lynne Bryant

For en liten stund siden leste jeg romanen Livet i Catfish Alley av Lynne Bryant og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
En uønsket oppgave får uante følger ...

Roxanne Reeves er med i en komité som arrangerer byvandring i Clarksville, Mississippi. Da hun får i oppgave å gi en omvisning i det tidligere afroamerikanske samfunnet, er hun først skeptisk. Hva i all verden kan være interessant ved det? Motstrebende går hun med på det og finner ut at hun trenger en guide.

Grace Clark var i mange år lærer ved den svarte grunnskolen, og den eldre kvinnen ser seg villig til å hjelpe Roxanne dersom hun kjører henne rundt og skriver ned historiene. Grace tar henne med til Catfish Alley, til hus som er falleferdige eller borte nå, men som har så mange historier knyttet til seg.

Mens Roxanne lytter til Grace, får hun øynene opp for mennesker som i alle år har vært usynlige for henne. Hun forflyttes tilbake i tid, til 1931, da en hvit manns hat mot Graces bror, Zero, førte til hendelser som forandret deres liv for alltid.

Mine tanker om boka
Det er en tidvis noe hjerteskjærende roman med tanke på behandlingen av afroamerikanere, men boka har allikevel en varme over seg. Og det er på grunn av tematikken jeg synes mange burde lest den.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge