Monday, 14 May 2018

Omtale; Midnattspiker av Jonas Moström

I forbindelse med Cloak and Dagger Mystery Challenge og Literary Voyage Around the World Reading Challenge (Sverige), endte jeg opp med å lese krimromanen Midnattspiker av Jonas Moström og i dag kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Det feires valborg i Uppsala - studentenes store festdag. Men den livlige atmosfæren forsvinner når to kvinnelige studenter blir voldtatt med få dagers mellomrom. Kort tid senere finner man enda et offer. Denne gangen er kvinnen kvalt til døde og nøye plassert i det anatomiske teateret i Gustavianum, en av universitetets eldre bygninger. 

Uroen sprer seg og politiet frykter flere brutale overfall. Nathalie Svensson, Nordens fremste ekspert på psykopater, og politioverbetjent Johan Axberg fra Sundvallspolitiet kalles inn for å bistå i etterforskningen. De har nettopp avsluttet en sak sammen, og til tross for omstendighetene ser de fram til å møte hverandre igjen. 


Mye tyder på at det dreier seg om én gjerningsmann; alle ofrene er studenter, på samme alder og svært like av utseende. Mistanken rettes mot en mann som tidligere har blitt dømt for flere voldtekter og som nettopp har sluppet ut av fengsel. Han mangler alibi, men Nathalie mistenker at løsningen ikke er fullt så enkel ... 


Midnattspiker er den tredje frittstående boken om Nathalie Svensson og Johan Axberg.


Mine tanker om boka
Personlig syntes jeg det var en underholdende krim, spesielt på grunn av dynamikken mellom Nathalie og Johan. I tillegg var det nok action, uten å være for blodig, til at boka ble interessant.

No comments:

Post a Comment