Omtale; The Edge of Brilliance av Susan Traugh

Takket være YA Bound Book Tours, har jeg fått muligheten til å lese ungdomsromanen The Edge of Brilliance av Susan Traugh, og nå kommer omtalen.

Femten år gamle Amy sliter med diagnosen bipolar, som sakte, men sikkert ødelegger livet hennes. I hodet hennes er det å akseptere medisinene og terapien - ikke diagnosen i seg selv - som vil stemple henne som "gal". Når hun ender opp på en psykiatrisk institusjon, blir hun venn med Mallory, og Amy finner ut at dopavhengigheten hennes har gjort at hun sliter med å danse, som er hennes største lidenskap. Hun må finne ut hvor hardt hun er villig for å jobbe slik at hun kan få tilbake potensialet og talentet, samtidig som hun må bestemme om hun skal gi opp absolutt alt, eller akseptere diagnosen og redskapene hun trenger for å fungere sånn noenlunde igjen.

Boka illustrerer godt hvordan det er å ha en mental lidelse og den kan kanskje fungere som en "oppvekker" for enkelte. Det kommer også bra frem at det en en viktig forskjell det å straffe noen på grunn av diagnosen og straffen noen på grunn av handlingene de gjør. I tillegg får en et håp av å lese boka og at det er faktisk er mulig å leve med en kronisk mental lidelse hvis en får de rette verktøyene og en er innstilt på litt jobbing.

Boka er definitivt å anbefale, spesielt hvis en har lyst til å få et innblikk i hvordan det er å ha en mental lidelse, men hvis noen tenåringer skal lese den, har jeg bare lyst til å advare på forhånd om at boka inneholder scener med voldtekt og narkotikabruk.


a Rafflecopter giveaway

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge