Omtale; Nattens sirkus av Erin Morgenstern

Jeg er blant de som liker bøker med et snev av overnaturlige elementer, og da jeg hørte om Nattens sirkus av Erin Morgenstern, endte jeg opp med å låne den på biblioteket.

I 1886 starter et sirkus opp, som bare har åpent om natten. Handlingen blir drevet frem av illusjonistene Celia og Marco, bundet av hver sin læremester, som innebærer at de to er låst i en dødelig konkurranse som tester kreativiteten og utholdenheten deres.

”Sirkuset virker øde og forlatt. Men du synes å ane duften av karamell båret av sted med aftenbrisen gjennom den kraftige eimen av høstløv. En svak søtlig aroma i den skarpe kuldens isnende bitt.”


Nattens sirkus er en av de beste bøkene jeg har lest så langt i år. Hvis sjokoladekaka på Café Sting i Stavanger hadde vært en bok, hadde det vært denne boka, som er dekadent og har flere lag i seg. Hadde ikke helt lyst til at den skulle ta slutt. Forfatteren trekker leseren nesten inn i boka, siden vedkommende bruker andre-person i enkelte kapitler og en føler en virrer rundt på sirkuset selv.

Comments

  1. Denne må jeg sjekke ut kjenner jeg! ;)

    ReplyDelete
  2. Denne er helt eventyrlig! Det har gått noen år siden jeg leste boka, men husker den med magisk fryd :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Book Tag; Fantasy Book Tag

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge