Omtale; Trolløya - et godnatteventyr av Olaf Moriarty Solstrand

Fikk tak i boka ungdomsboka "Trolløya" av Olaf Moriarty Solstrand for noen måneder siden og leste den for ikke så lenge siden.

Boka omhandler Gunhild, en ridder som av og til gjør litt dristige valg når det gjelder kamper mot troll. Kirabo kommer fra en annen planet, men krasjlander på Trolløya fordi han mangler drivstoff til å komme seg dit han skal. Sammen må de samarbeide for å bekjempe en trollstamme.

Fortellingen om Kirabo og Gunhild blir fortalt av Jørgen og Eva til datteren deres Ylva, da hun spør om de kan fortelle godnatt-eventyr til henne. Selv om Jørgen og Eva ikke er sammen lengre, må de samarbeide for å fortelle historien til henne.

Følte til å begynne med at det var noe sært å blande fantasy og sci-fi, samtidig som en byttet på bokmål og nynorsk, men på den annen side fremhever begge delene de forskjellige fortellerstilene som de to foreldrene har. Selve historien var fullt brukbar og kan brukes som eksempel på at det ikke alltid er like smart å være for egenrådig og/eller lite samarbeidsvillig.

Den trykte utgaven av boka er ikke i salg lengre, men den er å få tak i som e-bok på Olaf Solstrand sine hjemmesider.

"Gulhild trengte ikkje seie meir. Elgoksen skjønte straks hva som måtte gjerast, og sprang mot trollet med geviret senka. Trollet såg på han, forvirra. Han løfta handa for å slå etter Balder, men elgen klarte å svinge unna slaget i siste augeblikk."

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge