Omtale; "Heia Kabul!" av Anders Sømme Hammer

Jeg kom over en signert kopi av ”Heia Kabul!” av Anders Sømme Hammer på campus-bokhandelen for en god stund siden etter han hadde hatt et foredrag om boka. Jeg var ikke på foredraget selv, men tenkte at jeg om ikke annet kunne kjøpe boka.

”Heia Kabul!” omhandler Khalida og det kvinnelige fotball-laget hun leder i Kabul, Afghanistan. Det blir fortalt om forberedelsene til Norway Cup-turen og urolighetene i Kabul som lager en noe trøblete ramme rundt reiseplanene.

”Du begynner å gå på en annen måte, alltid på vakt, når du har sett kroppsdeler bli spredd og hus kollapse av opprørernes angrep, og uroen blir med i nattens mareritt.”

En kan få et visst innblikk i hvordan det er for sivile i et krigsrammet land, og hva som kan skje hvis en stikker seg litt ut i forhold til konservative holdninger angående oppførsel. Boka viser også at fotballen gir kvinnene et lite håp og et avbrekk i hverdagen, selv om de kan få problemer på grunn av fotballspillinga.

”-Menn hevder at kvinner bare er til for å arbeide, som maskiner. De skal ikke være en venn, eller få gjøre noe av det de har lyst til. De har ingen rettigheter.”

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge