Omtale; I djevelens klør - et Falkener og Wilberg mysterium av Jan Boris Stene

(Inneholder affiliate linker)

Da jeg hadde en tur på biblioteket for en liten stund tilbake, endte jeg opp med å låne krimromanenI djevelens klør - et Falkener og Wilberg mysterium av Jan Boris Stene, og nå kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Påsken 1917: Doktor Wilberg reiser opp til Fjeldsæter Turisthotel i Bymarka i Trondheim for å samle krefter. Allerede fra første stund råder en uhyggelig stemning blant personalet og gjestene; en grusom skikkelse går igjen der oppe, og det varer ikke lenge før Wilberg blir nødt til å tilkalle sin venn, gentlemansdetektiven Astor Falkener. Like etter at Falkener har ankommet, finner de direktøren skutt inne på sitt kontor. Er det mord? Hvis ja, hvem er morderen? Det viser seg at mange hadde motiv for å ønske livet av den døde, men hvordan greide morderen å unnslippe? Døren er låst fra innsiden og vinduene er haspet og skoddene trukket for. En umulighet. Hvis det da ikke er selveste gjenferdet på Fjeldsæter som står bak. Falkener og Wilberg nøster i trådene til de finner den overraskende løsningen på mysteriet, men veien dit er ikke fri for farer hverken for våre venner eller de øvrige på hotellet. «I djevelens klør» er et klassisk lukket rom-mysterium i John Dickson Carr-stil der «Howdunnit» er like viktig som «Whodunnit».

Mine tanker om boka
Personlig likte jeg I djevelens klør, og det var en av de bøkene jeg har lest ut i løpet av en kveld. Noe av det jeg likte ved boka var at den hadde tendenser til den mer klassiske krimsjangeren, og det var ikke langt unna at jeg så for meg Hercule Poirot luske rundt på hotellet.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge