Omtale; Jeg elsker deg og jeg finner deg uansett av Jon Gangdal

Siden jeg skriver denne bokbloggen, føler jeg at det av og til kan være greit å lese og omtale bøker som belyser viktige tema. Boka Jeg elsker deg og jeg finner deg uansett av Jon Gangdal er en av disse bøkene.

Boka er en beretning om Eva som i snart 20 år har levd under kode 6, den strengeste koden mennesker som har opplevd vedvarende forfølgelse og mishandling kan leve under i Norge. Under kode 6 får personen nytt navn, samt hemmelig adresse og telefonnummer og at det skal i teorien være umulig å oppspore vedkommende, men ordningen fungerer dårlig. For Eva har det vært en kamp for å unngå forfølgeren, samt samt skaffe penger, bolig og alt annet som en trenger for å overleve.

"Er det kanskje dette som er det egentlige "posttraumatiske sjokk-syndromet"; du hører ikke en eneste kanon lenger, ikke engang et enkelt rifleskudd, og likevel ligger du og skjelver som om trommeilden fortsatt drønner over hodet på deg."

Det er en tidvis ubehagelig lesing, samtidig som en kan bli noe forbanna og matt, men det er allikevel en bok som bør leses, om ikke annet for å kanskje få en ny forståelse for de som har vært i voldelige forhold.

Og hvis en er i et voldelig/skadelig forhold, er det hjelp å få. På denne nettsiden til politiet står det litt informasjon, samt linker og telefonnummer til hjelpeinstanser.

Comments

  1. Det må være en forferdelig påkjenning å leve i et voldelig forhold, for å så fortsette livet "i det fri" på tå hev. Uten at jeg har lest boka, så tenker jeg at det kan late som om offeret mangler god beskyttelse, at den som er uskyldig og fri kan måtte leve som om fengslet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tror jeg så en artikkel hos en nettavis for ikke så lenge siden at det (ihvertfall tidvis) er noe mangelfull oppfølgning av slike ofre. I flere tilfeller får jo ofrene psykiske problemer, som PTSD, etter å ha vært i slike forhold, og mangelfull hjelp fra det offentlige hjelper vel ikke akkurat. :-S

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Book Tag; Fantasy Book Tag

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge