Omtale; 26. november - Fire fortellinger fra det norske Holocaust av Mikael Holmberg

Siden jeg er interessert i historie, samt liker tegneserier og graphic novels, endte jeg opp med å lese 26. november - Fire fortellinger fra det norske Holocaust av Mikael Holmberg for litt siden.

Norsk politi hadde en storaksjon mot norske jøder den 26. november 1942, som gjorde at hundrevis av jødiske kvinner og barn ble arrestert, og sammen med mennene som hadde blitt arrestert en måned tidligere, ble de deportert til Auschwitz.

26. november - Fire fortellinger fra det norske Holocaust forteller om hva som skjedde rundt den datoen med fire norske jøder, som den gangen var barn eller ungdom. En av dem overlevde to og et halvt år i Auschwitz og Buchenwald, mens tre andre klarte å flykte før de ble arrestert.

Selv om det ofte er langt fra "koselig" å lese om andre verdenskrig, føler jeg at det kan være både nyttig og nødvendig å lese slike historier, spesielt med tanke på all fremmedfrykten som beklageligvis fremdeles eksisterer i dagens samfunn. Siden 26. november er en tegneserie, vil jeg tro at den potensielt kan passe for ungdom, slik at de kan få et innblikk i nær historie, uten å måtte lese "tørt pensum" på skolen.

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge