Omtale; Vingebelastning av Helga Flatland

Romanen Vingebelastning av Helga Flatland er månedens bok i samlesinga i forbindelse med Bokbloggerprisen, og jeg endte opp med å låne den på biblioteket.

"De ødelegger fantasien din, sier hun til ham, hvis du utelukkende klarer å engasjere deg i en verden noen har laget for deg, det er fordummende sier hun, du mister evnen til å tenke selv."

30 år gamle Andreas blir nærmest ved en tilfeldighet fanget opp av psykiatrien, og sammen med psykologen Bjørnar følger vi Andreas tilbake til oppveksten, valg og oppbrudd for å lete etter forklaringer på hvorfor ting har blitt som de har blitt. I løpet av behandlinga blir forholdet til noen av de nærmeste satt på prøve når Andreas finner svar i familien og i kjæresteforholdet til Hanna.

Hvis en på jakt etter en roman som blant annet omhandler depresjon er dette en fin bok å lese. Samtidig får en et innblikk i generasjon meg hvor "alle" har blitt fortalt at de kan gjøre og bli hva de vil, og lykke er mer som et krav enn en forventning. Og med tanke på generasjon meg er det kanskje ikke så merkelig at flere lider av psykiske lidelser, med tanke på presset om å lykkes?

Comments

 1. Dette var min første roman av Flatland og jeg syntes den var veldig god. Har du lest trilogien hennes?
  Takk for at du deltar i samlesingen :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Har ikke kommet så langt at jeg har lest trilogien hennes. Av og til er det litt for mange bøker og litt for liten tid til å lese. ;-)

   Delete
 2. Ja, dette var en tankevekkende roman. Jeg har svingt litt i hva jeg egentlig føler om den, men når det kommer til stykket, har Flatland klart å ta opp mange svært aktuelle tematikker i denne lille boka med en enkel, liten fortellerstemme. Bra gjort!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var et par øyeblikk hvor jeg også svingte litt, men som du nevnte, har jo forfatteren klart å ta opp flere aktuelle tematikker i boka.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge