Omtale; The Graveyard Book av Neil Gaiman

I forbindelse med Book Riot Read Harder Challenge, endte jeg opp med å lese The Graveyard Book av Neil Gaiman (read a middle grade novel).

Nobody Owens, ofte referert til som Bod, bor på en kirkegård. Han er et menneske, men blir oppdratt av spøkelser, da hans opprinnelige familie blir drept av Jack Frost, som forøvrig igjennom store deler av boken er på jakt etter gutten som mysteriøst forsvant da han skulle drepe familien. Bod lærer litt av hvert da han blir oppdratt på kirkegården, og til slutt står han ansikt til ansikt med flere av de som tilhører organisasjonen Jack of All Trades, deriblant han som drepte familien til Bod.

The Graveyard Book er langt fra en kjedelig bok, og den kan åpne for diskusjon om livssyklusen i den forstand at ting kanskje ikke er over, bare fordi en er død. Og selv om det er spøkelser i boka, er de langt fra skumle.

Comments

  1. Har lest noe av Neil Gaiman, men ikke denne her. Siden jeg holder på med Rivers of London nå, så føler jeg at spøkelser har en plass i enhver roman :) Ønsker deg en fin helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Romaner med spøkelser er ofte kjekt. :-) Ha en fin helg du også.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge