Omtale; The Scarlet Letter av Nathaniel Hawthorne

I forbindelse med Literary Movement Reading Challenge (Romanticism) og Back to the Classics-utfordringa (19th century classic), endte jeg opp med å lese 1001-boka "The Scarlet Letter" av Nathaniel Hawthorne.

I New England, må Hester Prynne ha på seg en rød A, som straff for utroskap og ender opp med å utstøtt av det puritanske samfunnet. Sakte, men sikkert, vinner hun respekten til samfunnet rundt seg med gjerningene hun gjør. Hun holder munn om hvem som er ektemannen og hvem som er elskeren hennes, men de to mennene blir bekjente (uten å nødvendigvis ane hvem den andre er).

Med tanke på at forfattere innen romantikken ofte skrev om selvbevissthet og melankoli, går denne romanen definitivt inn under denne perioden. Det var også ørsmå elementer i enkelte kapitler angående mystikk (som er kanskje mer dominerende i teksten "Young Goodman Brown" av samme forfatter).

Selv om jeg har lest Hawthorne tidligere i forbindelse med et litteraturemne på universitetet, sliter jeg litt med å lese tekstene hans av en grunn; setningene hans er evighetslange og slitsomme.

Comments

  1. Denne har eg på bokhyllelesinga seinare i år, men eg er nå nesten ferdig med ei anna Hawthorne-bok, House of the Seven Gables. Har du lest den? Eg liker den godt og det er mykje på grunn av eit godt språk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Har ikke lest House of the Seven Gables ennå. :-S Men leste Young Goodman Brown da jeg hadde et amerikansk litteratur-emne på universitetet.

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge