Omtale; De som ikke finnes av Simon Stranger

Jeg så at boka "De som ikke finnes" av Simon Stranger var på kortlista til Bokbloggerprisen, og bestemte meg for å låne den på biblioteket, spesielt siden den passet inn i "Dive Into Diversity"-utfordringa jeg er med på.

Simon vet en ting og to om det å gi opp alt i et håp om en bedre fremtid i Europa. Første gangen var som båtflyktning fra Vest-Afrika til Gran Canaria, hvor han ble funnet og tvangsreturnert. Det siste han fikk av Emilie, som prøvde å hjelpe ham før han ble funnet, var en lapp med adressen hennes i Norge. Neste gang de møtes har Samuel gjort et nytt forsøk på Europa og banker på vinduet til Emilie der hun bor i Bærum. Med seg, har Samuel opplevelser ingen i Norge vet noe om.

Selv om jeg følte at boka kunne oppfattes litt enkel noen steder, kommer det allikevel frem hvordan livet til papirløse personer kan være. Tror det hadde vært mer interessant hadde det blitt skrevet en roman/bok om "bare" ståstedet til en papirløs person, framfor å ha to forskjellige fortellerstemmer, men uavhengig av det, er allikevel situasjonen til papirløse personer viktig nok å få frem.

Comments

  1. Vi var heldigvis mange nok som leste denne i fjor sånn at den ble nominert til den gjeve Bokbloggerprisen. Ser nå at vi er inne på noe siden den også er nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris. Flott omtale!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge