Omtale; Utopia av Thomas More

I forbindelse med Literary Movement Reading Challenge, endte jeg opp med å lese Utopia av Thomas More, siden temaet nå i Februar var renessansen.

I boka Utopia, greier Thomas More ut om det "perfekte" landet hvor en ikke eier noe, alle jobber seks timer om dagen, og det blir oppmuntrer til å holde på med lesing av filosofi, spille musikk og lignende "hjerneføde". Folk giftet seg av kjærlighet og opphetede politiske diskusjoner var eliminert, fordi det var forbud mot å diskutere politikk utenfor veggene til parlamentet.

Thomas More skrev Utopia under den britiske renessansen, og han gav noen spark til de politiske og sosiale "ondskapene" på den tiden (tidlig 1600-tallet). Siden Thomas More tross alt jobbet for Henry VIII, måtte han være litt forsiktig i ordlegginga, og brukte litt humor for å få frem poenget. Uavhengig av det, blandet han blant annet sosialisme og kristendom for å belyse humanist-ideene som kunne skape et "perfekt samfunn", og humanismen var tross alt et viktig element under renessansen.

"It's not what you've got for yourself, but what other people haven't that is important."

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge