Topp Ti Tirsdag; Reiserelaterte bøker

Bokbloggen The Broke And The Bookish har temaet topp ti tirsdag og denne uka var det ”freebie”. Bestemte meg for å skrive om reiserelaterte bøker, siden det tross alt snart er sommer. Jeg har valgt å luke vekk noen av de mer ”standard” bøkene som kommer fra for eksempel Gyldendal og Lonely Planet.Min liste, i noe tilfeldig rekkefølge.

1.       Moleskine City Notebooks – ikke direkte ”lese-bok”, men derimot en serie notatbøker hvor en på en måte kan skrive sin egen reisehåndbok. Serien har flere byer (har selv London) og boka er lett å organisere.
2.       ”Surf Travel: The Complete Guide: The Planet's 50 Most Thrilling Surf Destinations” av Chris Power – for de som liker surfing og har lyst til å kombinere surfing og reising.
3.       For de som er inkompetente angående surfing (les; de som ender med smertefulle mageplask eller generelt er landkrabber), men derimot har lyst på en litt mer aktiv reise, kan sjekke ut fotturguidene til Explore Interactive/Frifot forlag, som blant annet har gitt ut en bok om Gran Canaria.
4.       The Food Traveler’s Handbook av Jodi Ettenberg – uavhengig av hva slags ferie en skal ha, trenger en jo mat uansett?
5.       Volunteer Vacations: Short-Term Adventures That Will Benefit You and Others av Bill McMillon med flere – det er ikke alle som føler for å ligge på latsiden når de er på ferie, og med å kombinere reise med frivillig arbeid, er det en mulighet for å se ting med nye øyne.
6.       Vagabonding: An Uncommon Guide to the Art of Long-Term World Travel av Rolf Potts – for de som har lyst til å reise over lengre tid.
7.       Live Your Road Trip Dream: Travel for a Year for the Cost of Staying Home av Phil og Carol White – for de som har lekt med ideen om å reise i et år.
8.       Javatrekker: Dispatches from the World of Fair Trade Coffee av Dean Cycon – en reiseskildring for kaffeelskere
9.       1,000 Places To See Before You Die av Patricia Schultz – bestselgeren som har kommet i andre utgave, med noen nye steder og i enkelte tilfeller mer budsjettvennlig.
10.   Life is a Trip: the transformative magic of travel av Judith Fein – om hvordan kulturell og eksperimentell reising potensielt kan forandre livet ditt.

Comments

  1. Så mange bra boktips! Likte spesielt det første med moleskinbøkene, de har jeg ikke hørt om, men skal definitivt anskaffe før neste utenlandstur! :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge