Omtale; Mapuche av Caryl Férey

Fikk tak i en kopi av Mapuche av Caryl Férey som leseeksemplar fra forlaget for en liten stund tilbake, og har fått lest den nå for litt siden, innimellom alt eksamenskaoset.

Mapuche-indianeren og billedhuggeren Jana bor i utkanten av Buenos Aires. Da hun får en oppringing av Paula, som forteller at hun ikke får tak i Luz, er det bare opptakten til påfølgende problemer og Jana tar kontakt med Rubén Calderon, en privatetterforsker. Saken Jana og Calderon havner oppi, viser seg å ha røtter tilbake til det militære diktaturet i Argentina og at det er en sjanse for at det fremdeles er personer som har noe å skjule.

Jeg likte boka, selv om den ikke kan kalles for koselig sengelesing. Det var enkelte scener som var noe groteske, så boka er ikke helt egnet for sarte sjeler, men hvis en takler blod og gørr, ispedd historie, er det faktisk en fullt brukbar bok.


”Den gløden de hadde kysset hverandre med i soloppgangen røpet en dyp, felles desperasjon som han ikke kjente seg i stand til å møte.”

Comments

  1. Det var no en uskyldig liten smakebit du hadde valgt ut til oss da :) Jeg likte boken godt, selv om det han hadde på sin agenda innimellom ble litt for fordypet. Kunne vært komprimert 100 sider etter min smak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ikke nekte for at den var til tider litt vel blodig. ;-) Kanskje den hadde blitt noe komprimert hvis noe av alt blodet ikke hadde vært der?

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge