Omtale; Devil-Devil av Graeme Kent

Takket være Bookcrossing, kom jeg over boka Devil-Devil av Graeme Kent. Den kom i posten som en bokstråle, og tror det sikkert er plass til noen flere på lista, hvis det er noen Bookcrossere der ute som er interessert.

Devil-Devil er første boka i krimserien om Sergeant Kella og Sister Conchita og handlinga foregår på Salomon øyene på 60-tallet. Det er bare få dager etter oppstarten av rutinepatruljen, men allerede har Seargent Kella prestert å mislykkes å finne en amerikansk antropolog og fått en forbannelse over seg fra en magi-mann. Og for å løse alle mysteriene han kommer borti (ja, det er mer enn de to tingene nevnt), må Kella på underfundig vis alliere seg med den amerikanske nonna Conchita, som ikke akkurat er blant de mest A4-nonnene en kan komme borti. Det bør kanskje nevnes at Kella også er en aofia, en tradisjonell fredsmegler på øyene.


Det at handlinga i boka var på Salomon-øyene ga et helt annet bakteppe enn de ”vanlige” detektivromanene og en kunne få et lite innblikk i kulturen fra de øyene. Boka var i tillegg relativt lettlest uten for lange kapitler. Eneste ”minuset” er at en av og til må ha tunga rett i kjeften hvis en skal lese den på engelsk, siden det av og til dukker opp lokalvarianten av engelsk i enkelte av dialogene. 

"He was feeling so stiff that he was sure that some of the corpses around him would be able to give him a head start and beat him over a twenty yards sprint."

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge