Omtale; Nærhet i tastenes tid av Kristine Storli Henningsen

(Inneholder affiliate linker)

For noen måneder siden fikk jeg tilsendt et leseeksemplar av boka Nærhet i tastenes tid av Kristine Storli Henningsen fra forlaget og nå kommer omtalen av boka.

Beskrivelse fra forlaget
Hvordan praktisere nærhet når vi møtes stadig mer foran skjermen? Humoristiske Kristine Storli Henningsen, kjent som Antisupermamma, skriver om nærhet - nærhet mellom foreldre og barn, nærhet mellom kjærester og nærhet mellom fremmede. Boken er både lett og dyp på en gang, og budskapet formidles med varme og humor. Her er det lite teori og mye livserfaring, med morsomme og rørende eksempler. 

Kristine deler raust av egen erfaring med venner, barn og kjærester. Hun skriver om plutselig nærhet til fremmede, og om pinlig nærhet mellom heterofile menn. Hun utforsker hvorfor kvinner vil ha en homovenn, og hvorfor fremmede møtes for ikke-seksuell kos. Hun tar for seg alternative samlivsformer, som polyamori og relasjonsanarki. Hun lurer på om kvinner og menn «bare» kan være venner, og hvorfor venninner er mer intime enn kamerater. Boken åpner opp for en mer mangfoldig forståelse av nærhet.


Mine tanker om boka
Boka har en del tankekors, men selv ønsket jeg kanskje bittelitt mer teori. Allikevel er det en bra bok.

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge