Boken på vent; Perla av Carolina De Robertis

Boken på vent er fast tirsdagstema hos Beathes bokhylle, og bestemte meg for å skrive om ”Perla” av Carolina De Robertis denne uka.Under den ”skitne krigen” i Argentina fra 1976 til 1983, forsvant 30 000 personer, deriblant flere hundre gravide kvinner som opplevde at de nyfødte ungene ble gitt til militære familier. Perla har en offiserfar hun forguder, men som bringer skam over familien etter diktaturfallet og da hun får besøk av en fremmed mann, får hun etter hvert forståelse av sin egen rolle under krigen.


Har vært borti det temaet tidligere, med thriller Mapuche av Caryl Férey, så det kan bli interessant å lese mer om det.

Comments

 1. Ja, Perla ja, den har jeg liggende på vent sammen med Mapuche som heller ikke har blitt lest enda. Det er godt å få noen påminnelser av og til så tusen takk for det. Ønsker deg en fin dag :-)

  ReplyDelete
 2. Perla, den hadde jeg jo lyst å lese for en tid tilbake. Hadde glemt den jeg også:) Kom da aldri igang med den, men historien vekker min interesse igjen for den høres jo veldig interessant ut. Virkelig takk for påminnelsen!:) Kos deg!

  ReplyDelete
 3. Jeg har lest om hva som skjedde i Argentina både i aviser og på nettet. Det er en grusom forbrytelse som ble gjort både mot barna og mot foreldrene deres. Det er flere bestemødre som ved hjelp av DNA nå etterhvert har funnet frem til sine barnebarn. Håpet er at de skal finne alle sammen! Ønsker deg en god dag, Kristin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er kanskje ikke alt som er like hyggelig å lese om, men på den andre siden kan det være en fordel at slike historier kommer frem, slik at det ikke blir glemt?

   Ha en fin dag du og. :-)

   Delete
 4. Denne hørtes interessant ut. Takk for boktipset

  ReplyDelete
 5. Dette er en knallgod bok. Sterk. Kos deg, slev om boka har fælt tema. :)

  ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Book Tag; Fantasy Book Tag

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge