Omtale; Den stumme jenta av Hjorth & Rosenfeldt

For en liten stund siden fikk jeg et leseeksemplar av krimromanen "Den stumme jenta" av Hjorth og Rosenfeldt fra forlaget, og siden det er krim, leste jeg den litt i forbindelse med Cloak and Dagger Mystery Challenge.

En familie blir drept og Sebastian Bergmann og Riksmord blir tilkalt. De finner fotspor i huset, som tilhører nøkkelvitnet Nicole, en ti år gammel jente, men hun har forsvunnet. Riksmord finner henne gjemt i en grotte, men hun er for traumatisert til at hun snakker, men Sebastian Bergmann lokker henne til å tegne.

Jeg har lest en del krim opp igjennom årene, og synes dette var en fullt brukbar krimroman med enkelte thriller-elementer. Samtidig kom dynamikken frem i Riksmord-temaet og en så dybden i flere av karakterene.

"Om han ikke kunne drikke og ikke knulle, kunne han i hvert fall spise diabetesfremkallende mengder med kake."

Comments

 1. Spennande med ny krim. Hjorth og Rosenfeldt har eg ikkje vore borti ennå, men muligens ein dag...

  Ha ein fin søndag!

  ReplyDelete
 2. Jeg elsker serien om Sebastian Bergman, selv om han selv ikke akkurat har vært et sjarmerende bekjentskap. I denne fjerde boken oppførte han seg heldigvis litt bedre, så nå gleder jeg meg til neste. Anbefaling til de som ikke har lest serien, begynn på begynnelsen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Takk, Tine! Byrjer som regel alltid på første bok, men greit å vite at det anbefales :-)

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge