Omtale; Djevelfjellet av Deon Meyer

Jeg har hatt boka Djevelfjellet av Deon Meyer liggende en stund, og bestemte meg for å lese den i forbindelse med Cloack and Dagger utfordinga. Jeg kan også krysse av Sør-Afrika i "Land i verden"-prosjektet mitt.

"Alle vil man skal være vanlig. Alt man lærer av andre, er å ikke være annerledes. Men jeg var annerledes. Jeg kunne ikke noe for det."

Tobela Mpayiphelli strever med å tilpasse seg det sivile livet i det sørafrikanske samfunnet etter apartheid. Etter sønnen hans blir drept av ranere og morderne unnslipper fengselet, bestemmer Tobela seg for å hevne drapet med å myrde personer som er dømt eller siktet for overgrep mot barn. Samtidig er Benny Griessel etterforskeren som skal stoppe Tobela. Griessel holder på og miste familien sin på grunn av alkoholmisbruk.

"De færreste vil være anstendige, de har alle noe i seg som ønsker å være annerledes, men de har ikke mot. Alle er for redde for at andre skal si noe."

Så fort en klarer å holde styr på når forfatteren hopper fra person til person i handlingen/fortellingen, er boka fullt brukbar lesing.

"Man fødes middelmådig og lever sitt middelmådige liv, og så dør man, for faen, og ingen har merket forskjell."

Comments

Popular posts from this blog

Announcing the 2021 Diversity Reading Challenge

Review; A Christmas Carol by Philip Gooden and Charles Dickens

Announcing the Autumn Reading Challenge 2020