Omtale; Herr Lykke av J. R. R. Tolkien

En kveld da jeg slet med å sove på grunn av sommervarmen for en liten stund tilbake da det var på det varmeste, endte jeg opp med å lese Herr Lykke av J. R. R. Tolkien.

Boka omhandler Herr Lykke som er kjent for de store hattene sine, og har en kaniraff. Herr Lykke bestemmer seg en dag for å kjøpe seg en gul bil med røde hjul og kort tid etter kommer alle problemene.

Historien om Herr Lykke er en fortelling Tolkien skrev for sine egne unger da de var små, men ble utgitt for første gang i 1982. I den norske utgaven jeg har, er det norsk oversettelse på den ene siden og originalmanuskriptet på den andre, med Tolkiens egne illustrasjoner, håndskrift og hele pakken.


For min del var det ikke så mye historien i seg selv som sjarmerte meg, men derimot det å se originalmanuskriptet og illustrasjonene til Tolkien som gjorde susen. Om ikke annet beviser boka at Tolkien ikke ”bare” skrev tunge fantasy-klassikere (selv om jeg ikke begriper hva som er så tungt med Hobbiten og LoTR).

Comments

 1. For en skjønn bok, forstår godt at du koste deg når du leste denne. Jeg har en gammel versjon av Hobbiten i hyllen, og den er også en tynn liten barnebok. Skulle ikke tro det når en ser de tre lange filmene de har klart å skvise ut av den lille boken :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Har lest Hobbiten selv for en del år siden. Kan ikke annet enn å stusse litt når det har blitt laget 3 filmer av den boka, spesielt når Jackson tross alt laget en film per bok når det gjelder Ringenes herre.

   Delete
 2. Denne er så fin :-) Vi har den på jobb på Varhaug og det hendte jeg tok den frem og bare kikket i den :-) Ha en riktig fin dag!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aldri feil med barnebøker. :-)

   Ha en fin dag du og.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Book Tag; Fantasy Book Tag

Announcing the 2022 Diversity Reading Challenge

Announcing the 2022 WWII Reading Challenge