Omtale; Macbeth av William Shakespeare


Har startet på nytt semester på universitetet og et av emnene denne gangen er "Britisk og irsk litteratur". Første tekst ut var Macbeth av William Shakespeare, som jeg leste i sommerferien en natt jeg rett og slett ikke fikk sove på grunn av varmen (kan jo like så greit bruke tida til noe fornuftig).

 
Så, hva er det egentlig å si om teaterstykket med en forbannelse over seg? Hvis en leter godt nok finner man en god del symbolikk og referanser; Macbeth blir konge (referanse til Stuart-dynastiet og James VI av Skottland/I av England) og det er et par subtile referanser til elementer i North Berwick hekseforfølgelsen (jepp, der kommer James VI av Skottland inn i bildet igjen).

Med å ha lest dette stykket kan jeg også krysse av en av de obligatoriske kategoriene i "Back to the Classics" utfordringen til Sarah Reads Too Much. I dette tilfellet er det "A Pre-18th or 18th Century Classic".

Ville bare på slutten her legge ved en YouTube video med Sir Ian McKellen som Macbeth med monologen da han får vite at Lady Macbeth er død.

Comments

 1. Jeg var denne uken å så The taming of the screw på utendørs teater. Elsket det! Har fått med meg noen opera oppsetninger av Shakespeare stykker, også Macbeth. Kanskje jeg skal begynne å "samle" på forestillinger av Shakespeare, for lese stykkene høres veldig tungt ut :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En kan vel trygt si at Shakespeare skrev stykkene for å ses, ikke leses. ;-)

   Opera oppsetninger hørtes da interessant ut. Har du noen gang vært og sett noen av stykkene oppført på The Globe i London?

   Delete
  2. Har The Globe på ønskelisten. Var på guidet omvisning i mai i år, men fikk ikke sett noe. Omvisningen anbefales på det sterkeste, vi hadde en fantastisk kunnskapsrik guide som brant for det hun holdt på med.

   Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge