Bokomtale; Tvillingene

Tidligere idag ble jeg ferdig med å lese boka "Tvillingene" av Tessa de Loo. Den er med i 2008-versjonen av 1001 bøker du må lese før du dør, så nå kan jeg krysse av nok en bok.

Boka omhandler ett tvillingpar, Anna og Lotte, som blir separert etter foreldrenes død. En ender opp i Nederland, en fortsetter å bo i Tyskland. De møtes igjen ved en tilfeldighet på et kurbad mange år senere. Igjennom boka får en høre om fortellinger fra oppveksten deres, og hvordan de står på hver sin side under andre verdenskrig.

Boka kunne være noe forvirrende til tider,siden den går frem og tilbake i tid, samtidig som den bytter på søstrene, men romanen var helt grei sånn sett.

"En forelskelse i ham og i alle handlingene som var nødvendige for å bygge en fiolin: saging, høvling, pussing, polering, lakkering... At bakstykket var av vakkert året jugoslavisk lønnetre og gripebrettet av ibenholt, at en dårlig lakkb påvirket tonen, at sidekantene ble bøyd med damp: Alt dette rørte henne, på samme måte som hun elsket stanken av beinlimet som ble brukt for å lage en helhet av alle de ulike delene."

Comments

  1. Jeg er med i Lesesirkel 1001-bøker hos Line, men har ikke sett denne boken listet opp til lesing ennå. Takk for tips, kanskje den blir lest en gang :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Announcing the 2021 Diversity Reading Challenge

Review; A Christmas Carol by Philip Gooden and Charles Dickens

Announcing the Autumn Reading Challenge 2020