Omtale; Nattafortellinger for rebelske jenter av Elena Favilli og Francesca Cavallo

Etter å ha sett denne videoen på Facebook, endte jeg opp med å låne  Nattafortellinger for rebelske jenter av Elena Favilli og Francesca Cavallo på biblioteket, spesielt siden den passet inn i POC Reading Challenge. Nå kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
100 fortellinger om 100 ekstraordinære jenter og kvinner som har bidratt til å gjøre verden til et bedre sted. 
Hva om prinsessa ikke ville gifte seg med prinsen, men heller hadde lyst til å bli astronaut? 

Nattafortellinger for rebelske jenter er en annerledes nattabok med sanne historier for heltinner som ikke trenger å bli reddet fra noe som helst. 
Bli kjent med Kleopatra, Astrid Lindgren, Coco Chanel, Malala, Michelle Obama og mange flere enestående kvinner med ekstraordinære liv. Boka er vakkert illustrert med store, forskjelligartede portretter av de omtalte kvinnene. Flere av vår tids mest talentfulle kvinnelige kunstnere står bak portrettene.

Mine tanker
Boka har et vidt spekter av kvinner representert, slik at veldig mange jenter/kvinner, uavhengig av hudfarge, etnisitet og religion kan kjenne seg igjen og bli inspirert. Illustrasjonene var i tillegg utrolig bra, men minuset med boka er at den kanskje er litt vel kortfattet angående enkelte av kvinnene som er representert. Heldigvis gir den en grei innføring og en kan bli inspirert til å lese mer.

Comments

Popular posts from this blog

Omtale; Djeveldansen av Tore Aurstad og Carina Westberg

Review; Past & Present by Judy Penz Sheluk

Omtale; Den lille bistroen i Bretagne av Nina George