Omtale; I skyggen av banyantreet av Vaddey Ratner

I forbindelse med POC Reading Challenge, endte jeg opp med å lese I skyggen av banyantreet av Vaddey Ratner, og nå kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget.
Raami er sju år. Hun tilhører en adelig kambodsjansk familie og har en privilegert og fredelig tilværelse i et palass i Phnom Penh. Men en dag snus alt på hodet. Borgerkrigen herjer i gatene, og Røde Khmer tvinger befolkningen ut på landsbygda. Der blir de internert i arbeidsleirer for å omskoleres. For å overleve må Raamis familie gi seg ut for å være bønder, ellers vil de bli henrettet. Men til tross for at livet plutselig viser seg fra sin mest brutale side med slavearbeid og hungersnød, er Raami sterk. Hun holder fast ved håpet, for hun forstår at til og med i de mest ekstreme øyeblikk finnes det plass for lojalitet og solidaritet.

"Dyr er ikke som mennesker. Hvis man lar dem være i fred. gjør de ingen fortred. Men det gjør folk, uansett om man ikke har gjort noe galt."

Mine tanker.
I skyggen av banyantreet er en av de bøkene som går inn på en, spesielt med tanke på at en vet at det er basert på en sann historie. Det er til tider noe ubehagelig lesing, men det finnes allikevel håp i boka.

Comments

Popular posts from this blog

Omtale; Djeveldansen av Tore Aurstad og Carina Westberg

2019 Diversity Reading Challenge

Review; Past & Present by Judy Penz Sheluk