Omtale; Den opne handa av PJ Harvey og Seamus Murphy

I forbindelse med Dewey's Readathon, endte jeg opp med å lese diktsamlinga Den opne handa av PJ Harvey og Seamus Murphy, og nå kommer omtalen.

Beskrivelse fra forlaget
Mellom 2011 og 2014 drog PJ Harvey og Seamus Murphy ut på ei rekkje reiser til Kosovo, Afghanistan og Washington, D.C. Murphy hadde omfattande erfaring med å fotografere konflikt og kvardagsliv i Kosovo og Afghanistan. Harvey hadde lenge vore fascinert av begge land. Washington, D.C. representerte den absolutte verdsmakta, men hadde også utfordringar på heimebane. Med eit felles mål og med stor appetitt samla Harvey ord og Murphy bilete. 

Den opne handa er PJ Harveys første poesiutgiving og er eit unikt samarbeid med Seamus Murphy der dei kombinerer fotografi han har arbeidd med i over to tiår, med stoff som blei skapt på reisene.

Mine tanker
Personlig likte jeg boka veldig godt, både med tanke på diktene (som i denne utgaven var både på engelsk og nynorsk), samt de utrolige fotografiene. I tillegg, med tanke på at det er PJ Harvey som har skrevet diktene, er det en mulighet for at Den opne handa kan få yngre personer til å lese dikt.

Comments

Popular posts from this blog

Omtale; Djeveldansen av Tore Aurstad og Carina Westberg

2019 Diversity Reading Challenge

Review; Past & Present by Judy Penz Sheluk