Omtale; Høstlandskap i Havana av Leonardo Padura

For noen måneder siden var jeg såpass heldig at jeg fikk tilsendt et leseeksemplar av krimromanen Høstlandskap i Havana av Leonardo Padura fra forlaget. Boka passet til både Literary Voyage Around the World Reading Challenge og Cloak and Dagger Mystery Challenge og i dag kommer omtalen av romanen.

Beskrivelse fra forlaget
Det ille tilredte liket av den høytstående, nylig avhoppede, diplomaten Miguel Forcade blir funnet skyldt i land på en av Cubas strender. Etterforsker Mario Conde tar saken med håp om å få godkjent sitt avskjedsbrev dersom han klarer å oppklare mordet. Som et bakteppe står statlig korrupsjon, revolusjonens brutte løfter og det anstrengte forholdet mellom de som flyktet og de som ble igjen på øya under Castro-regimet.
Paduras mesterlige prosa og hans sans for detaljer fremkaller et Havana som millioner av turister har blitt kjent med: smuldrende arkitektur, avskallende maling og pulserende, forherdet sensualitet under den tropiske solen.
Dette er den fjerde boken i Leonardo Paduras Havana-kvartett om den beryktede etterforskeren Mario Conde. Tidligere utgitt på norsk er Vinter i Havana, Storm i Havana og Maskespill i Havana. Bøkene kan leses frittstående.

Mine tanker om boka
Høstlandskap i Havana var en interessant krimroman, men noe av det jeg likte best ved den var samholdet i den lille vennegjengen til Mario. Boka gir i tillegg et lite innblikk i Cubas historie og samtid (da boka ble skrevet).

Comments

Popular posts from this blog

Spotlight; Dancing in the Rain av Lucy Appadoo

Review; The Prettiest Girl in the Grave by Kristopher Triana

Annoncing the 2023 Diversity Reading Challenge