Tuesday, 27 May 2014

Topp Ti Tirsdag; Reiserelaterte bøker

Bokbloggen The Broke And The Bookish har temaet topp ti tirsdag og denne uka var det ”freebie”. Bestemte meg for å skrive om reiserelaterte bøker, siden det tross alt snart er sommer. Jeg har valgt å luke vekk noen av de mer ”standard” bøkene som kommer fra for eksempel Gyldendal og Lonely Planet.Min liste, i noe tilfeldig rekkefølge.

1.       Moleskine City Notebooks – ikke direkte ”lese-bok”, men derimot en serie notatbøker hvor en på en måte kan skrive sin egen reisehåndbok. Serien har flere byer (har selv London) og boka er lett å organisere.
2.       ”Surf Travel: The Complete Guide: The Planet's 50 Most Thrilling Surf Destinations” av Chris Power – for de som liker surfing og har lyst til å kombinere surfing og reising.
3.       For de som er inkompetente angående surfing (les; de som ender med smertefulle mageplask eller generelt er landkrabber), men derimot har lyst på en litt mer aktiv reise, kan sjekke ut fotturguidene til Explore Interactive/Frifot forlag, som blant annet har gitt ut en bok om Gran Canaria.
4.       The Food Traveler’s Handbook av Jodi Ettenberg – uavhengig av hva slags ferie en skal ha, trenger en jo mat uansett?
5.       Volunteer Vacations: Short-Term Adventures That Will Benefit You and Others av Bill McMillon med flere – det er ikke alle som føler for å ligge på latsiden når de er på ferie, og med å kombinere reise med frivillig arbeid, er det en mulighet for å se ting med nye øyne.
6.       Vagabonding: An Uncommon Guide to the Art of Long-Term World Travel av Rolf Potts – for de som har lyst til å reise over lengre tid.
7.       Live Your Road Trip Dream: Travel for a Year for the Cost of Staying Home av Phil og Carol White – for de som har lekt med ideen om å reise i et år.
8.       Javatrekker: Dispatches from the World of Fair Trade Coffee av Dean Cycon – en reiseskildring for kaffeelskere
9.       1,000 Places To See Before You Die av Patricia Schultz – bestselgeren som har kommet i andre utgave, med noen nye steder og i enkelte tilfeller mer budsjettvennlig.
10.   Life is a Trip: the transformative magic of travel av Judith Fein – om hvordan kulturell og eksperimentell reising potensielt kan forandre livet ditt.

1 comment:

  1. Så mange bra boktips! Likte spesielt det første med moleskinbøkene, de har jeg ikke hørt om, men skal definitivt anskaffe før neste utenlandstur! :)

    ReplyDelete